środa, 4 lipca 2012

Polędwica z indyka w ziołowej skórce, niedzielny obiad

Staram się w miarę często zamieszczać nowe wpisy na moim blogu, w wziązku z tym w mojej kuchni pojawia się sporo nowych potraw. Przyznam szczerze, że czasem to trochę męczące bo lubię stare sprawdzone przepisy. Nie mniej jednak dziś absolutna nowość - indyk w ziołowej skórce. Przepis, którym wymaga od nas trochę uwagi i ale danie raczej proste w wykonaniu ;)

Składniki:
  • polędwiczka z indyka,
  • 3 kromki chleba tostowego,
  • 3 łyżki parmenzanu ( ja nie mialam więc nie dodałam :) )
  • sól pieprz oliwa,
  • 3 łyżeczki tymianku, majeranku, natki pietruszki

Wykonanie:

mięsko obsypujemy solą, pieprzem i nacieramy oliwą. w takiej marynacie wstawiamy do lodówki na conajmniej 30 minut.

z chleba odcinamy brzegi, kruszymy i mieszamy z posiekanymi ziołami oraz startym parmezanem.

mięso obtaczamy w tak powstałej panierce i pieczemy godzinkę w 180 stopniach.

Smacznego!



1 komentarz:

  1. Fakt , te stare przepisy sa najlepsze , bo zawsze se sprawdzają. Ale trzeba tez eksperymentować , popieram :) Indyk wygląda kusząco :)

    OdpowiedzUsuń