Staram się w miarę często zamieszczać nowe wpisy na moim blogu, w wziązku z tym w mojej kuchni pojawia się sporo nowych potraw. Przyznam szczerze, że czasem to trochę męczące bo lubię stare sprawdzone przepisy. Nie mniej jednak dziś absolutna nowość - indyk w ziołowej skórce. Przepis, którym wymaga od nas trochę uwagi i ale danie raczej proste w wykonaniu ;)
Składniki:
- polędwiczka z indyka,
- 3 kromki chleba tostowego,
- 3 łyżki parmenzanu ( ja nie mialam więc nie dodałam :) )
- sól pieprz oliwa,
- 3 łyżeczki tymianku, majeranku, natki pietruszki
Wykonanie:
mięsko obsypujemy solą, pieprzem i nacieramy oliwą. w takiej marynacie wstawiamy do lodówki na conajmniej 30 minut.
z chleba odcinamy brzegi, kruszymy i mieszamy z posiekanymi ziołami oraz startym parmezanem.
mięso obtaczamy w tak powstałej panierce i pieczemy godzinkę w 180 stopniach.
Smacznego!
Fakt , te stare przepisy sa najlepsze , bo zawsze se sprawdzają. Ale trzeba tez eksperymentować , popieram :) Indyk wygląda kusząco :)
OdpowiedzUsuń