Podpatrując
inne blogi zauważyłam, że wszyscy gotują sami nie korzystając z żadnych
dobrodziejstwa sklepowej półki :) Ja korzystam, czasami watro uprościć sobie
gotowanie. I tak zaopatrzyłam się ostatnio w fix do przygotowania soczystej
karkówki. Nie przepadam za karkówką, więc zamiast niej użyłam piersi z
kurczaka. Wyszło fajnie i smacznie. Raczej szybko. Sos należy przygotować tak jak na opakowaniu - zmieszać 4 łyżki keczupu z 2 łyżkami oleju oraz w zawartością torebki, a następnie obtoczyć mięso sosem. Piec w 180 stopniach przez 80 minut. Całość można posypać świeżo posiekaną natką pietruszki.
Do tego zrobiła puree z ziemniaków i kalafiora, pieczone buraczki oraz sałatkę. Przepis na puree:
Do tego zrobiła puree z ziemniaków i kalafiora, pieczone buraczki oraz sałatkę. Przepis na puree:
Składniki:
- 4 średniej wielkości różyczki kalafiora,
- 5 ziemniaków,
- sól,
- masło,
- śmietana
Wykonanie:
Oczywiście bardzo proste :) gotujemy ziemniaki, po 1o minutach dodajemy do nich kalafior i gotujemy jeszcze 15 minut.
Kiedy warzywa będą już gotowe, odsedzamy je, odparowujemy, dodajemy łyżke masła ( lub więcej jak kto woli) oraz łyżkę śmaitany.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz