Spodobała mi się nazwa tego dania - frykadelki :) takie pulpeciki faszerowane wrzywami. Fajne, spróbujcie!
Niestety nie mam zdjęcia bo same frykadelki szybko zniknęły ale mam zdjęcie wykorzystanych składników.
Składniki:
- 400 g mięsa mielonego,
- 1 jajko,
- 4 łyżki byłki tartej,
- małe różyczki kalafiora,
- przyprawa do mięsa mielonego ( do smaku),
- pieprz,
- papryka - słodka i ostra
Wykonanie:
Kalafior gotujemy ok 15 minut w osolonej wodzie,
Do mięsa dodajemy jajko, bułkę tartą oraz przyprawy i wyrabiamy na gładką masę
Formujemy pulpety i w środku umieszczamy w nich małe różyczki kalafiora.
Pulpeciki smażymy na masełku ok 10 min.
Podajemy z sosem pomirodowym i ziemniakami. Ja zrobiłam także surówkę z pora oraz udekorowałm rukolą :)
Smacznego!
Oryginalny przepis znajdziecie tu
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz