piątek, 3 sierpnia 2012

pasta jajeczna

Pasta jajeczna na leniwe sobotnie śniadanie. Najlepiej smakuje z białym chrupiącym pieczywem i masełkiem, które się na nim topi. Oczywiście nie ma mowy o żadnym dietetyczny majonezie czy też jogurcie. Ich stosowanie jest absolutnie zakazane :) wydaje mi się, ze jak raz na jakiś czas zaszalejecie i zjecie coś tak pysznego to ten majonez na biodrach nie osiądzie. W razie wątpliwości zawsze można iść na siłownie!

Składniki:
kilka jajek 4 - 6,
szczypiorek,
10 dag zółtego sera,
majonez, tyle ile trzeba aby usskać konsystencję pasty,
ogórki kiszone lub konserwowe ( opcjonalnie),
sól pieprz

jajka gotujemy na twardo ścieramy na tartce. ser podobnie ale bez gotowania, opcjonalnie 1 ogórek. dodajemy posiekany szczypiorek, sól, pieprz i majonez. mieszmy i...

smacznego!


3 komentarze:

  1. Uwielbiam pastę jajeczną! W uboższej wersji co prawda, bo bez ogórka i sera, za to czasem z rzodkiewką ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Prosta i pyszna pasta. Najlepiej smakuje z chrupiącą bułeczką. Mniam :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Muszę spróbować wersji z rzodkiewką, brzmi super :)

    OdpowiedzUsuń