Pasta jajeczna na leniwe sobotnie śniadanie. Najlepiej smakuje z białym chrupiącym pieczywem i masełkiem, które się na nim topi. Oczywiście nie ma mowy o żadnym dietetyczny majonezie czy też jogurcie. Ich stosowanie jest absolutnie zakazane :) wydaje mi się, ze jak raz na jakiś czas zaszalejecie i zjecie coś tak pysznego to ten majonez na biodrach nie osiądzie. W razie wątpliwości zawsze można iść na siłownie!
Składniki:
kilka jajek 4 - 6,
szczypiorek,
10 dag zółtego sera,
majonez, tyle ile trzeba aby usskać konsystencję pasty,
ogórki kiszone lub konserwowe ( opcjonalnie),
sól pieprz
jajka gotujemy na twardo ścieramy na tartce. ser podobnie ale bez gotowania, opcjonalnie 1 ogórek. dodajemy posiekany szczypiorek, sól, pieprz i majonez. mieszmy i...
smacznego!
Uwielbiam pastę jajeczną! W uboższej wersji co prawda, bo bez ogórka i sera, za to czasem z rzodkiewką ;)
OdpowiedzUsuńProsta i pyszna pasta. Najlepiej smakuje z chrupiącą bułeczką. Mniam :-)
OdpowiedzUsuńMuszę spróbować wersji z rzodkiewką, brzmi super :)
OdpowiedzUsuń