sobota, 25 sierpnia 2012

potrawka z bobu i indyka


Składniki:
0,3 kg bobu,
pierś z indyka pokrojona w kostkę,
brązowy ryż,
kurkuma, słodka i ostra papryka,
pieprz, sól,
bazylia,
prażone płatki migdałowe,

wykonanie raczej proste:

ryż gotujemy z kurkumą zgodnie z przepisem na opakowaniu;

indyka doprawiamy słodką i ostrą papryką, solą pieprzem, suszoną bazylią ( chociaż nie wiem  czy ja lubię suszoną...następnym razem jej nie dodam);

płatki migdałowe prażymy;

bób gotujemy i obieramy ze skórki. Może znacie jakiś dobry przepis jak nie zakopać się w tych skórkach, bo ja nie cierpię tego robić...

wszystko razem mieszamy i podajemy 

2 komentarze:

  1. Świetny obiad! dopiero niedawno polubiłam bób i teraz uwielbiam próbować go w kolejnych połączeniach, z kurczakiem i płatkami migdałowymi brzmi super :D

    OdpowiedzUsuń