niedziela, 16 grudnia 2012

Łazanki

Dziś kuchnia domowa, przepis mojej mamy na wspaniałe łazanki. Wspaniałe! Zawsze myślałam, że łazanki są wyjątkowo pracochłonne, ale wcale tak nie jest. Danie typowo zimowe, sycące i rozgrzewające.

Składniki:

0,5 kg kiszonej kapusty,
garść suszonych grzybów namoczonych w zimnej wodzie,
opakowanie makaronu typu łazanki,
2 średniej wielkości cebule
sól,
pieprz,
maggi

Grzyby i kapustę gotujemy w jednym garnku przez godzinę.

Po ugotowaniu odsączamy, wyciskamy pozostałą wodę i drobno siekamy na desce do krojenia.

Cebulkę kroimy dość drobno i podsmażamy do zarumienienia na maśle. Dodajemy sól, pieprz i maggi ( do smaku) i łączymy z ugotowaną kapustą i grzybami.

Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu i łączymy z przygotowaną masą.

Smacznego!
 

 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz