Dziś kuchnia domowa, przepis mojej mamy na wspaniałe łazanki. Wspaniałe! Zawsze myślałam, że łazanki są wyjątkowo pracochłonne, ale wcale tak nie jest. Danie typowo zimowe, sycące i rozgrzewające.
Składniki:
0,5 kg kiszonej kapusty,
garść suszonych grzybów namoczonych w zimnej wodzie,
opakowanie makaronu typu łazanki,
2 średniej wielkości cebule
sól,
pieprz,
maggi
Grzyby i kapustę gotujemy w jednym garnku przez godzinę.
Po ugotowaniu odsączamy, wyciskamy pozostałą wodę i drobno siekamy na desce do krojenia.
Cebulkę kroimy dość drobno i podsmażamy do zarumienienia na maśle. Dodajemy sól, pieprz i maggi ( do smaku) i łączymy z ugotowaną kapustą i grzybami.
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu i łączymy z przygotowaną masą.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz