Składniki:
0,3 kg bobu,
pierś z indyka pokrojona w kostkę,
brązowy ryż,
kurkuma, słodka i ostra papryka,
pieprz, sól,
bazylia,
prażone płatki migdałowe,
wykonanie raczej proste:
ryż gotujemy z kurkumą zgodnie z przepisem na opakowaniu;
indyka doprawiamy słodką i ostrą papryką, solą pieprzem, suszoną bazylią ( chociaż nie wiem czy ja lubię suszoną...następnym razem jej nie dodam);
płatki migdałowe prażymy;
bób gotujemy i obieramy ze skórki. Może znacie jakiś dobry przepis jak nie zakopać się w tych skórkach, bo ja nie cierpię tego robić...
wszystko razem mieszamy i podajemy
Świetny obiad! dopiero niedawno polubiłam bób i teraz uwielbiam próbować go w kolejnych połączeniach, z kurczakiem i płatkami migdałowymi brzmi super :D
OdpowiedzUsuńWarto spróbować :)
OdpowiedzUsuń